čtvrtek 5. června 2014

Sklokeramický sporák: Objevte spolu s námi jeho výhody a další skvělé informace

Sklokeramický sporák: Objevte spolu s námi jeho výhody a další skvělé informace

Pokud  zařizujete novu kuchyň, nebo právě přemýšlíte, jaký sporák je pro vás ten nejvhodnější, tento článek  pro vás představuje trefu do černého. Seznámíme vás s výhody, jež sklokeramický sporák přináší. Jedná se o zcela moderní vychytávku, díky které vaše gastronomické počiny ožijí.

Sklokeramický sporák

Jak je to vlastně s úsporou energie u sklokeramického sporáku?

Sklokeramický sporák se od těch klasických vyznačuje především sklokeramickou deskou na místo standardních hořáků. Podle potřeby můžete regulovat intenzitu, a tedy výhřevnost spirály, jež vyzařuje teplo. Dané hořáky lze ovládat rovněž mechanicky , ale v poslední době se vsází spíše na dotykový panel. Sklokeramický sporák rozehřeje potřebnou ploténku do několika sekund a po té ji můžete plně využívat. Odborníci se také shodují, že sklokeramická deska je opravdu velmi ekonomická, což je jistě velmi potěšující fakt při aktuálně rostoucích cenách za elektřinu.

Moderní  vícezónové plotýnky

V případě, že budete vybírat sklokeramický sporák, preferujte ten, jež má tu možnost přizpůsobit výhřevnost velikosti nádobě na vaření.  Náklady se tím hravě sníží a vy nebudete muset hledat ten nejvhodnější hrnec, vše si na sklokeramickém sporáku nastavíte individuálně. V elektru je také vhodné se informovat na možné vychytávky s halogeny, jež přispějí k rychlému nahřátí, vařit pak  můžete okamžitě bez nutnosti čekání.  Sklokeramický sporák je tedy fantastickou novinkou, kterou si v kuchyni naprosto oblíbíte.

Sklokeramický sporák: Rady a tipy

V případě, že máte doma malé dítě, jistě vám vrtá hlavou, ovládání skrze doteky. Stopněte obavy, pro nenechavé dětské prstíky dostatečně poslouží dětská pojistka.
Před nákupem se na daný produkt a značku informujte, mrkněte také na  recenze na internetu, jedině pak vám sklokeramický sporák prokáže dokonalou službu.

4 komentáře:

  1. Sklokeramika je fajn, i když dneska si myslím, že už je lepší indukce. Minimálně v tom ohledu, že nepotřebujete tak silný elektrický rozvaděč, nebo aspoň co jsem slyšel. Dokonce jsem nedávno viděl i rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem, který říkal, že indukce se stále více prosazuje i ve velkých provozech. Nikdo nechce být v létě ve čtyřicetistupňové kuchyni. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, měla bych takovou otázku. Začátkem příštího roku bychom se rádi pustili do nové kuchyně a mám celkem dilema jakou podlahu tam zvolit. Myslíte, že by do kuchyně mohla být vhodná třeba i dřevěná podlaha? Nebo je to hloupost. Jako přecejen dřevo je celkem citlivé, tak možná by to chtělo něco jiného. Ale co? nějaké tipy?

    OdpovědětVymazat
  3. Až se někdy stane, že budu do kuchyně nakupovat nové gastro vybavení, tak bych určitě právě sklokeramický sporák chtěla. Je to fakt parádní věc. Stejně tak bych chtěla i elektrickou troubu. Teď mám plynovou a na časté pečení to úplně ideální bohužel není. Elektrická je v mnoha ohledech podle mého názoru lepší.

    OdpovědětVymazat
  4. Také si myslím, že už jsou v dnešní době rychlejší a úspornější řešení než je sklokeramický sporák. My máme doma indukci a už bychom neměnili. Jenom jsme museli na začátku vyměnit všechny staré hrnce za nové, což byla nečekaná investice. To se Vám hold u jiných spotřebičů nestane.Tak jedna rada pro ostatní :)

    OdpovědětVymazat